Children's  Culinary  School

2018

(updating)

Technical tool/
3d model: SketchUp

Rendering: Lumion, Photoshop
Plan: AutoCAD
Diagrams: Rhino, Adobe Photoshop, Illustrator
Video: Adobe Premiere Pro

Øster Allé 1, 2100 København Ø, Copenhagen, Denmark

Located between a living area and a park, this site has an inherited advantage of connecting to its natural environment.

                                  
The concept of the project is to create a children’s culinary school that can provide opportunity for kids to cook in the realm of nature. 

This connection between humanity and nature is the core idea: to generate a " visual path" which allows people from the other side of the building to have a peek at the park scenery and spark their motivation to walk into the natural area around them

哥本哈根市的舊郵政博物館位於市內最大公園旁,將重新翻修為兒童廚藝學校.利用鄰近公園綠蔭的優勢打造一個綠色廚房讓小朋友與家長可以體驗在森林裡做菜的樂趣.

“Toward green living, cooking in nature”

 

Having no boundary between humans and nature is a fundamental part of the Danish lifestyle. The general idea of the project was to create a kitchen within nature. Having a kitchen with large windows can provide a focal point and highlight the abundance of fresh, green scenery for both adults and children to enjoy while cooking. "The Path", refers to the road toward nature from daily urban life. 

"嚮往綠色生活,烹飪於森林" 是整個項目的核心概念.打造一個人與自然沒有界線的空間很大的詮釋了丹麥人與自然無隔閡的生活理念. 利用大面積的玻璃最大程度的增進人與綠色生態的距離.
 

The Path

“Toward green living” The green path presents not only in the  horizontal direction but also in the vertical one. While walking toward the park, people can experience the park view from different level which can emplify the perception of “ walking into the green. 

"綠色走廊" 是整個空間的核心.具體的詮釋嚮往綠色生活,烹飪於森林的理念. 

綠色走廊穿過學校,由社區指向森林.利用接續的樓梯在空間與視覺上引領大眾走向綠意盎然的環境.使人們可以從不同的高度體驗公園的景致. 最大程度的體現走進綠意的初衷.

Ground 
 

1 Floor
 

2 Floor
 

1   ENTRANCE
2   BIKE PARKING AREA
3   GREEN HOUSE
4   SAND PLAYGROUND
5   BACK GARDEN

6    CONFERENCE ROOM
7    OFFICE
8    LOBBY
9    GALLERY
10  KITCHEN CLASS

11   CLASSROOM
12   LIBRARY 
13   AUDIO ROOM

 

 Copyright © 2020 YUYUNTSAI All rights reserved

  • Instagram